درباره ما
وقتی نام پرورش ماهی را می شنویم تمام تصورمان این است: آب، ماهی و غذای ماهی
و در یک نگاه می گوییم چه کار ساده و پرسودی…
خاطرم هست چند سال پیش برای برگزاری سمینار در یکی از استان های کشور که سومین رتبه تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده بود، حاضر شدیم.
بعد از ارائه مطالب علمی و فنی در حوزه شیلات، بنا به دعوت آبزی پروران اولین مزرعه ای که از نظر فنی مورد وثوق عموم پرورش دهنده ها و حتی اداره شیلات منطقه بود را انتخاب نموده و روانه بازدید شدیم.
هنگام ورود به مزرعه، بوی نامطبوع و تجمع ماهیان تلف شده در خروجی استخر پرورشی توجه ما را به خود جلب نمود. از مزرعه دار سوال شد: چه مدتی در مزرعه نبوده اید که این همه ماهی تلف شده در سیستم دارید؟ آبزی پرور در کمال آرامش و خونسردی گفت: قبل از برگزاری سمینار داخل مزرعه بوده و تلفات را از مجموعه خارج کرده و تلفات فعلی در مدت زمان برگزاری همایش رخ داده است. لذا شروع به بررسی کیفیت آب اعم از میزان اکسیژن محلول، دما، pH و آمونیاک در محل کشت نمودیم. در بررسی ها متوجه شدیم دمای بالای آب، پایین بودن میزان اکسیژن محلول و بیش از حد مجاز بودن آمونیاک سمی باعث مرگ و میر ماهیان در طول شبانه روز می گردد. همچنین میزان بار میکروبی بالا در آب ورودی مزرعه باعث بروز بیماری در گله ی ماهیان می شود.
این بازدید مسئولیت ما را در مواجهه ی با این گونه سیستم های سنتی و یا ناکارآمد دو چندان می نمود. رسالت ما تحلیل و عارضه یابی سیستم های مدار بسته، نیمه مدار بسته و همچنین سیستم های سنتی می باشد. شیلات فرد پس از مطالعه و شناسایی مشکلات مزرعه، پتانسیل های موجود در مزرعه را مورد توجه قرار داده و با عنایت به سابقه فعالیت در این عرصه، راهکار های اصولی، علمی و عملی را در اختیار پروژه های شیلاتی قرار می دهد.
تلاش ما این است که با بهره مندی از توان و تکنولوژی های نوین و موجود در کشور، مزارع سنتی را به صنعتی تبدیل نماییم. همچنین در جهت احداث و راه اندازی مزارع پیشرفته و پربازده با هدف مصرف بهینه از منابع آبی بکوشیم.
شیلات فرد تاکنون بیش از 1000 مجموعه ی آبزی پروری در داخل و خارج از کشور را مورد مطالعه قرار داده و مصمم است در حد بضاعت و توان خود در راستای توسعه صنعت آبزی پروری در کشور عزیزمان اقدام نماید.
بهروز علینیا فرد
بهروز فرد
تحلیلگر و عارضه یاب شیلات