طراحی

موفقیت و توسعه یک مزرعه پرورش ماهی بستگی به طراحی اوصولی و آشنایی مناسب با نوع پرورش آبزیان، همچنین چگونگی مراحل احداث و تکمیل آن با در نظر گرفتن اندازه و ابعاد مزرعه دارد.
اگر همه شرایط، از جمله برنامه ی زمانی و بودجه بندی آماده باشد و همچنین یک برنامه ریزی مشخص داشته باشد، می توان در مصرف پول و زمان صرف جویی قابل توجهی کرد.
ارائه طرح اولیه و ثانویه همراه باجزئیات طراحی و نقشه های اجرایی و تاسیساتی اولین قدم بعد از تصمیم گیری احداث مزرعه پرورش ماهی می باشد. ارائه جزئیات نقشه های مهندسی در طراحی مهم هستند و نمی تواند حذف شوند.
از ویژگی های یک طراحی قابل اعتماد، هزینه های جزئیات طرح می باشد، که معمولا بایستی مقرون به صرفه و براساس موقعیت و تناژ تولید پیش بینی شده، باشد.

استخرهای هشت وجهی

استخرهای هشت وجهی:

جا نمایی مناسب

استخر باید در برابر بلایای طبیعی از قبیل: باد طوفان و سیل حفاظ داشته باشد و از اتاق کنترل دیده شود (تا امکان نظارت بر ماهی مهیا باشد). نباید درخت برگ‌ریز یا بوته‌ای در نزدیکی استخر وجود داشته باشد تا از افتادن علف و غیره در آب جلوگیری شود. و در اطراف استخر باید مسیر عبور و مرور و دسترسی مناسب برای پرسنل و حمل و نقل ماهی و تجهیزات وجود داشته باشد. قطر و ارتفاع و شیب کف استخر بر اساس نوع آبزی و موقعیت جغرافیایی مزرعه بایستی طراحی گردد تا آبزی بتواند بهترین راندمان رشد با کوتاه ترین زمان ممکن به بازار عرصه گردد. در اصل رابطه ای بین ابعاد اضلاع و عمق استخر و نوع ماهی و حتی سایز ماهی وجود دارد که در طراحی باید به آن توجه شود.
عمق استاندارد آب معمولا بر اساس میانگین ارتفاع آب بر اساس اندازه و سایز ماهی است.