ماشین آلات و لوازم ساخت غذا
قبل از اینکه توضیح مفصلی در زمینه روش های تولید خوراک ارائه نماییم از شما دعوت میکنیم با معرفی ماشین آلات و لوازم ساخت غذا همراه ما باشید
1) ترازو ها :
ترازوها جهت توزین دقیق مواد اولیه مورد نیاز در تولید خوراک، بخش اساسی تمام کارخانجات و کارگاههای ساخت خوراک آبزیان محسوب می شوند.
2) آسیاب ها :
آسیاب کردن به معنی کاهش اندازه ذرات مواد اولیه می باشد، انواع آسیاب عبارتند از آسیاب سایشی یا صفحه ای و آسیاب چکشی
3) چرخ گوشت ها :
در ساخت غذاهای تر یا مرطوب مورد نیاز بوده و قادر است تا مواد اولیه تهیه غذا را به خوبی با هم مخلوط و ترکیب موزونی را ایجاد نماید.
4) مخلوط کن ها :
در دو نوع مخلوط کن ها یا میکسر های خشک و مرطوب بوده که به صورت افقی یا عمودی می باشند.
5) بالابر ها و انتقال دهنده ها :
ابزاری جهت انتقال مواد اولیه خوراک به بخش های دیگر می باشند، این ابزار گاها به صورت افقی و گاهی هم عمودی می باشند.
6) پلت زن ها :
فرایند پلت زدن در دستگاه پرس پلت به معنی عبور مواد مخلوط شده نرم توسط فشار از سوراخ های صفحه فلزی بوده تا به صورت رشته های بهم فشرده در آیند و آنگاه بریده شوند، در بالای این دستگاهها محفظه ای برای اضافه نمودن مایعاتی مانند آب یا ملاس تعبیه شده است که در سایز و ابعاد مختلف طراحی شده اند.
7) دستگاه پخت اکستروژن :
این دستگاه ها بیشتر برای مراکز بزرگ طراحی شده اند و قادرند غذا را با قابلیت شناوری مناسب تولید نمایند.
8) سرد کننده ها، خشک کن ها :
پلت هایی که از دستگاه خارج می شوند دارای حرارتی معادل 88 درجه سانتی گراد و رطوبت 17 تا 18 درصد هستند، دمای پلت می بایست به سرعت به دمای محیط برسد و رطوبت آن هم به 10 تا 12 برسد که این امر با استفاده از سرد کن ها انجام می گردد.
ابزار دیگری هم در فرایند تولید مورد استفاده قرار می گیرند که به صورت اجمالی می توان به: چربی پاش ها، دیگ بخار، فریزر، خرد کن، بوجاری و کیسه دوزی اشاره نمود.