پرورش ماهی در گرجستان fish farms in Georgia

با توجه به زمینه فعالیت در کشور گرجستان و سفرهایی که به این کشور انجام شده، تصمیم گرفتیم در مورد پرورش ماهی در کشور گرجستان اطلاعاتی در روی سایت دپارتمان شیلات فرد قرار بدیم تا مقدمه ای بشه برای کسانی که علاقمند به فعالیت در این کشور هستن.
بهروز فرد ( تحلیل گر و عارضه یاب شیلات )

گرجستان کشوریه که توی منطقه قفقاز و اورآسیاس. این کشور که توی آسیای غربی و اروپای شرقی قرار داره، از غرب با دریای سیاه، از شمال با روسیه، از جنوب با ترکیه و ارمنستان، و از جنوب شرق با جمهوری آذربایجان هم‌مرزه  پایتخت و بزرگترین شهر این کشور تفلیس هستش. مساحت گرجستان ۶۹٬۷۰۰ کیلومتر مربع و جمعیت آن در سال ۲۰۱7 در حدود سه ممیز هشت دهم میلیون نفر بوده. گرجستان یک جمهوری متمرکز، نیمه‌ریاستیه و حکومت آن از طریق دموکراسی نیابتی انتخاب می‌شه.گرجستان یکی از کشورهاییه که در هر دو قاره اروپا و آسیا قرار داره و یکی از اهداف مقامات سیاسی تفلیس پایتخت گرجستان، عضویت توی اتحادیه اروپا و ناتوه که در حال حاضر عضو ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو هم هست.

معرفی گرجستان

معرفی گرجستان

بومی های گرجستان، مردم گرجی مسیحی ارتدکس هستند. جالبه بدونید گرجی‌ها جز کشورهایین که هم زبان دارند هم الفبا دارند که یکی از چهارده الفبای موجود در دنیا هست.

سابقه زندگی در جورجیا حدود یک میلیون هشتصد هزار ساله که در زمان باستان با نام ایبریا شناخته شده و امروزه در اکثر زبان‌ها و با اشکال گوناگون شناخته شده و توی واژه یونانی گئورگیا به معنی کشاورزی هم گفته میشود.

انرژی
از نظر تولید برق آبی جایگاه ویژه ای بین کشورهای مستقل و کشورهای اروپایی دارد، جرجیا از نظر تولید برق آبی، از خیلی از کشورهای اروپایی جلوتر است که در حال حاضر برق مورد نیازش رو در خاکش تولید میکند و همچنین برق اضافیش را به کشورهایی مثل ارمنستان، آذربایجان و ترکیه صادر می‌کند.

گرجستان کشوریست با آب و باد فراوان که ازش برای تولید برق، به شکل گسترده‌ای استفاده می‌کند سد اینگوری بزرگترین سد گرجستانه و البته جز پنج سد بزرگ و عظیم دنیاست. ضمنا نیروگاه های بادی که توی شمال گرجستانه است سالانه میزان بسیار زیادی برق تولید می‌کنند ، گاز طبیعی هم عمده ی بخش‌های صنعت و انرژی، کشاورزی و همه شهرها و شهرک‌های عمده را تحت پوشش قرار داده است.

خط ریلی
در مورد مسیر ریلی گرجستان اینطوری بگم که مسیر تفلیس به سامتردیا ارتباط کشورایی مثه روسیه و قفقاز و گرجستان رو بهم متصل میکنه و بخاطر اینکه خط تولید لکوموتیو و واگن‌ها رو توی کشورشون دارن نسبت به کشورهای همسایه و مجاورش، قدرت کشش راه‌آهن بالاست.

راه دریایی و بنادر
بندر پوتی از بزرگترین بنادر دریای سیاه به‌شمار می‌آید و اهمیت حمل و نقل دریایی توی بنادر دریای سیاه برای تأمین کالا نه فقط گرجستان، بلکه برای کشورهای ارمنستان و آذربایجان و قزاقستان و ترکمنستان و قرقیزستان نقش مهمی ایفا میکنه. سال‌های گذشته به خاطر بی‌ثباتی سیاسی و فقدان امنیت لازم جهت سرمایه گذاری‌های بلند مدت و ریسک‌ بالا در گرجستان، تمایل مختصری از سوی بخشهای دولتی و تا حدودی بخش خصوصی کشورها در ورود به بازار این کشور مشاهده شد، اما توی دهه ی اخیر با توجه به شرایط کنونی و نسبتاً مطلوب این کشور که تا حدی از دامنه مشکلات و بحران کم شده؛ به درجه ای از امنیت و ثبات رسیده و این مناسبات در حال توسعه توی همه زمینه هاست و حجم مبادلات بازرگانی گرجستان با دیگر کشورها سیر صعودی و رو به جلویی رو شاهد بود.

معرفی گرجستان

معرفی گرجستان

بندر پوتی یکی از مهم‌ترین بنادر صنعتی دریای سیاه و یکی از بنادر مهم دنیا بشمار میاد و روزانه میلیون‌ها تن کالا از این بندر صنعتی وارد و صادر میشه.

مقصد صادراتی گرجستان: روسیه، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان،بلغارستان، ارمنستان، اوکراین، بلاروس، عربستان، قزاقستان، قرقیزستان، صربستان، ازبکستان و نروژ

واردات گرجستان : روسیه، ترکیه، آذربایجان، اوکراین، آلمان، آمریکا و ترکمنستان

کشور گرجستان از سامانه پیشرفته‌ای برای حمل و نقل هوایی داخلی و خارجی  برخوردار هست حدود ده تا فرودگاه قابل استفاده برای هواپیماها وجود داره که بین این فرودگاهها، تفلیس، باتومی و سوخومی و پوتی از اهمیت خاص برخوردارن در حال حاضر از تفلیس برای مقاصد استانبول ،باکو، ایروان، دبی، سوخومی، نالچیک، مینرالنی ودی، تاشکند، کیف، مسکو، تهران و برلین، پاریس، ورشو و مینسک برقرار هست.

رودخانه های گرجستان اهمیت اقتصادی بسیاری دارن و این کشور روخانه های زیادی داره که با توجه به رعایت قوائد زیست محیطی برای موضوع تکثیر و پرورش ماهی مناسب هستن خیلی از رودخانه های موجود با منشاء چشمه های فوق العاده و جویبارهای بکر و دست اول هستن که بیشتر توی گرجستان جنوبی قرار دارن. در بخش شرقی، رودهای حوضه دریای سیاه شبکه متراکم تر و با حجم آب بیشتری جاری هستن. اما در گرجستان غربی به علت بارندگی های فراوان، رودهای کوچک وجود دارن که بعضی از اونها از مرداب و بارش باران تغذیه و وارد دریای سیاه میشن که در حوضه رودخانه متکواری از این نمونه ها وجود نداره.

رودهایی که توی گرجستان جنوبی و منطقه جاواختی هستن عموما از دریاچه هاو آبهای زیر زمینی تامین و تغذیه میشه.

گرجستان دریاچه های زیادی نداره ولی این دریاچه ها نقش زیادی در زیبایی گرجستان دارن بیشترین دریاچه ها هم توی منطقه ی جاواختی هستن. دریاچه بازالتی در بخش شرقی گرجستان و دریاچه لیستی که کوچک هم هست توی شهر تفلیس قرارداره و در بعضی از مناطق دریاچه مصنوعی هم هست.

معرفی گرجستان

معرفی گرجستان

طبق برآوردهایی که از منابع برق آبی منتشر شده، گرجستان جای مهمی رو بین کشورهای مستقل و مشترک‌المنافع ایفا می‌کنه. میگن که ازخیلی از کشورهای خارجی مثله فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، اتریش، یونان، پرتغال و صربستان جلوتره سد اینگوری سومین سد عظیم و بزرگ دنیاست نیروگاههای جدید گرجستان: ناماخوانی، ژونتی، خادور و کاختی هستن.

این کشور به دلیل دسترسی به آبهای آزاد، آب و هوای مناسب، کشاورزی تقریبا پیشرفته، معادن، بهره برداری از صنعت گردشگری از ثروتمندترین جماهیر شوروی سابق محسوب میشه. مردم گرجستان از استاندارد زندگی بالایی برخوردار بودن ولی پس از فروپاشی شوروی در ۱۹۹۱ میلادی، وقوع جنگ‌های داخلی، اقتصاد گرجستان به عنوان یک کشور تازه استقلال یافته با بحران شدید مواجه شد. اما اخیرا کشور گرجستان نسبت به کشورهای اطراف خود و همچنین کشورهای هم تراز خود از اقتصادی بروز و تقریبا پیشرفته برخوردار شد و رشد قابل توجهی توی روند اقتصاد گرجستان پدیدار شد.

بازار کشاورزی این کشور رونق صادراتی زیادی داره مثلا در مناطق شرقی و جنوب شرقی گرجستان تاکستان‌های زیاد وپر محصولی وجود دارد که در نوع خود بی نظیر یا کم نظیر هستن. کشت مرکبات و چای بسیار مطلوبه و توی بخش زراعت: غلات، نباتات صنعتی، سیب زمینی، سبزیجات و بخش نباتات و علوفه کشت قابل توجهی دارن.